مدرس موفق بهمنظور پیشرفت کاری و موفقیت بیشتر، مستلزم داشتن مهارتهای حرفهای و نیز ویژگیهای برجسته شخصی در تعامل با دانشآموزان خود است. تقاضا برای مدرس خصوصی، جایگاه مناسب و قابل توجهی را در صنعت آموزش و تدریس خصوصی ایجاد کردهاست و دانش آموزان به دنبال بهترین معلم خصوصی هستند که میتوانند پیدا کنند.
تدریس خصوصی شبیه شغلهای دیگر نیست و جایگاهی ویژه دارد؛ زیرا این حرفه با مسئولیتهای زیادی همراه است. برای کارآمد بودن جلسات تدریس خصوصی، لازم است که ارتباط خوبی میان مدرس و دانشآموز برقرار شود. غالبا این ارتباط سریع ایجاد میشود اما گاهی اوقات نیز ممکن است چند جلسه زمان ببرد. موفقیت در این رابطه، شخصیت هر یک از طرفین را نشان میدهد اما همچنین بیانگر ویژگیهای یک مدرس خصوصی نیز میباشد.
با توجه به اینکه تدریس خصوصی برای دروس مدرسه و دانشگاه و همچنین در زمینههای دیگر از جمله آموزش هنری، فنی یا ورزشی از خدماتی است که شما میتوانید در اپلیکیشن کارچیداری متخصصان آن را پیدا کنید، در ادامه با ویژگیهای یک مدرس موفق آشنا خواهیم شد؛ ویژگیهایی که هم در نحوه تدریس و یادگیری دانشآموزان موثر است و هم مزایای شغلی را برای مدرس به همراه دارد.
ویژگیهای برجسته یک مدرس موفق
مسیرهای زیادی برای رسیدن به موفقیت در زمینه تدریس خصوصی وجود دارد و یک مدرس موفق با داشتن مجموعهای از ویژگیهای منحصربفرد میتواند این مسیرها را پشت سر گذاشته و خود را از سایرین متمایز سازد. این ویژگیها عبارتند از:
سازگاری (انعطاف پذیری و تطبیق پذیری)
یک مدرس موفق لازم است خود را با هر شرایط و اتفاقی سازگار کند. از آنجایی که هیچ فرمول ازپیشتعیینشدهای برای این مسئله وجود ندارد، پس رویکرد مدرس خصوصی باید منطبق با نیازهای دانش آموز و مشکلات خاصی باشد که او تجربه میکند. در طول جلسات، مدرس باید اهداف دانشآموز را بر اساس پیشرفتی که دارد از نو ارزیابی کند. از این رو مهم است که او از برنامهریزی جدید هراسی نداشته باشد و بتواند خود را با شرایط جدید تطبیق دهد.
صراحت (در دسترس، مشارکت و همدلی)
گوش دادن به نیازهای دانش آموز و نشان دادن روی باز به او یکی دیگر از ویژگیهای مدرس موفق است. در واقع معلم خصوصی با داشتن این ویژگیها درک بهتری از موقعیت دانشآموز خود خواهد داشت. مشارکت و حضور فعال مدرس و نیز آگاهی در مورد مشکلات وی باعث میشود که اعتمادبهنفس دانشآموز بیشتر شود. یک مدرس موفق باید در مورد نیازها و مشکلات دانشآموز کنجکاو باشد تا بهتر بتواند به او کمک کند.
ارائه منابع جامع درسی
یک مدرس موفق چه به صورت حضوری تدریس کند و یا به صورت آنلاین، باید به تمامی منابع مورد نیاز جهت یادگیری دانشآموز دسترسی داشتهباشد. مدرسین آنلاین به منابع زیادی دسترسی دارند که میتوانند به آموزش و نشان دادن نکات به دانشآموز کمک شایانی بنمایند مانند بهرهگیری از ویدئوها، عکسها و نمودارها. یک مدرس موفق همچنین باید دانش آموزان را به مشارکت در مهارتهای شنیداری و گفتاری ترغیب نماید.
حفظ ارتباط مداوم با والدین و دانشآموزان
تدریس خصوصی تنها به یادگیری و آموزش دانشآموزان ختم نمیشود و به والدین نیز مربوط میشود. ارتباط با والدین دانشآموز از سوی یک مدرس موفق سبب خواهد شد که آنها در جریان آموزش فرزند خویش قرار گیرند و محیطی بهتر برای یادگیری وی فراهم کنند.
برآورده کردن نیازهای دانشآموز
هدف از تدریس خصوصی، تجهیز نمودن دانشآموزان با دانش کافی است. این مهمترین هدف یک مدرس موفق بوده و باید برای اطمینان از دستیابی دانشآموز به دانش کافی روی علم، وقت و مهارت خود سرمایهگذاری نماید. قطعا در آینده برای مدرس خصوصی رقابت افزایش مییابد و تنها بهترینها میتوانند مسیر موفقیت خود را پشت سر بگذارند. اگر یک مدرس خصوصی بتواند نیازهای دانشآموزان را به بهترین شکل برآورده سازد مراجعین بیشتری در آینده به او رجوع خواهند کرد. پس مسئولیتپذیری و ارائه خدمات خوب یکی از ویژگیهای منحصریهفرد یک مدرس خصوصی موفق است.
تقویت اعتمادبهنفس دانشآموز
برخلاف یک معلم، یک مدرس خصوصی این فرصت را دارد تا ارتباط نزدیکی با دانشآموز برقرار کند و نقاط قوت و ضعف دانشآموز خود را به خوبی شناسایی نماید. این نیز به نوبه خود سبب شود که دانشآموز احساس راحتی با مدرس خود داشتهباشد و تواناییها و اعتمادبهنفس خود را به حداکثر برساند.
انرژی (انگیزه، اشتیاق و مهارتهای بین فردی)
به منظور برقراری یک ارتباط خوب، یک مدرس موفق باید یک شخص پرانرژی باشد، فردی که با توجه به تعاملات انسانی، سرشار از شور و اشتیاق باشد. این علاقه مطمئنا تأثیر مثبتی بر دانشآموزی خواهد داشت که از مدرسه دلسرد شده است. مدرس خصوصی با انگیزه و خلق و خوی خوبی که دارد الگویی برای موفقیت خواهد بود و به دانشآموز این انگیزه را میبخشد تا برای موفقیت بیشتر و بیشتر تلاش نماید.
پایداری و ایستادگی
یک مدرس خصوصی باید تا آخرین جلسه برای موفقیت دانشآموز خود تلاش کند. او باید روشی را برای تدریس انتخاب کند که برای دانشآموز خود مفید و کارآمد باشد. برخی از دانشآموزان بیش از سایرین نیاز به توجه دارند و یک مدرس موفق بررسی میکند که چه روشی از آموزش به منظور یادگیری بهتر برای دانشآموز مذکور مناسبتر است.
تقویت مهارت ارتباطات کلامی و کتبی
شما به عنوان مدرس خصوصی بیشتر زمان خود را صرف برقراری ارتباط کلامی میکنید تا مفاهیم مختلف را برای دانشآموز خود توضیح دهید. در این میان، باید همچنین به آنها بیاموزید که چگونه احساسات و افکار خویش را بیان کنند و یا بتوانند آنها را روی کاغذ بیاورند. در واقع، مهارتهای ارتباطی، کلامی و کتبی در مدلسازی مهارتهای ارتباطی بسیار حائز اهمیت است. این دو مهارت شما را قادر میسازند تا برنامه دقیقی از رئوس مطالب درسی در مورد اهداف، بازخورد و تجارب یادگیری برای دانشآموزان ارائه دهید. توضیحات قدرتمند به همراه تکنیکهای داستانپردازی نیز در بهبود عادات گوش دادن دانشآموز بسیار مهم است.
جمع بندی
در مجموع به منطور اینکه اعتماد والدین را جلب نمایید باید بهرهمندی کامل از تمام ویژگیهای یک مدرس موفق داشتهباشد. از همان جلسه اول شما به عنوان یک مدرس خصوصی موفق باید به انتظارات والدین گوش فرا داده و نیازهای آموزشی فرزندانشان را به خوبی برآورده سازید. در مقابل آنها نیز باید با شما آشنا شده و ماهیت کار شما را درک کنند. یک مدرس موفق باید از معیارهای خاصی برخوردار بوده و بتواند خدمات با کیفیتی ارائه دهد. همچنین او باید علاقمند به شغل خود بوده و بتواند ارائه خدمات حرفهای را در هر زمان حفظ نماید. قطعا یک مدرس موفق از موفقیت خویش تجربه شگفتانگیزی خواهد داشت، بخصوص زمانی که مشاهده کند دانشآموزان او در موقعیتهای اجتماعی به برتری رسیدهاند. برای رسیدن به تمامی این اهداف، او باید برنامهریزی صحیح و تفکر استراتژیک داشتهباشد و منابع جامعی را به منظور یادگیری عرضه کند.