زندگی با رعایت پروتکلهای بهداشتی، حفظ نظافت و بهداشت شخصی و حفظ فاصله اجتماعی، راههایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هستند. هرچند زندگی با رعایت همیشگی چنین موازینی دشوار به نظر میرسد، اما به عقیده کارشناسان، این ویروس تا مدتها در میان مردم وجود خواهد داشت و مردم باید به این نوع زندگی عادت کنند.
مشخصات ویروس کرونا
کرونا ویروسها، خانواده بزرگی از ویروسها هستند که باعث عفونت دستگاه تنفسی میشوند. این خانواده ویروسها، مسبب ایجاد بیماریهای متفاوتی، از انواع ساده همچون سرماخوردگی معمولی، تا بیماریهای جدیتر مانند مِرس، سارس و کووید ۱۹ (کرونای جدید) هستند.
بیماری کرونای جدید، که از اواخر سال ۲۰۱۹ شایع شد و همچنان ادامه دارد، توسط ویروس ۲۰۱۹-nCoV ایجاد شد که یکی از اعضای خانواده بزرگ کرونا ویروسهاست. این ویروس، برای نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شده و تا پیش از این، در انسانها مشاهده نشدهبود. بنابراین پزشکان و پژوهشگران، به سختی میتوانند اطلاعات دقیقی در مورد این ویروس، ویژگیهای ژنتیکی آن و روشهای قطعی درمان، ارائه کنند.

علائم کرونا یا Covid19
علائم اولیه
شایعترین علائم کرونا، تب، سرفههای خشک و خستگی مفرط هستند. علائم کرونا، معمولا به صورت خفیف شروع شده و به مرور زمان شدت مییابند. البته ظهور این علائم از فردی تا فرد دیگر متغیر است.
احساس درد و گرفتگی، گلودرد، اسهال، سردرد، راش پوستی (علائمی شبیه به جوش و آکنه)، آبریزش بینی و از دست دادن حس بویایی و چشایی، از جمله علائم متفاوت و نادری هستند که برخی از مبتلایان به کرونا، به آن دچار شدهاند.
علائم شدید
تب شدید، تنفس کوتاه و منقطع، تنگی نفس، احساس درد و فشار در ناحیه سینه، عدم توانایی در حرکت کردن و حرف زدن، از علائمی هستند که در موارد شدید کرونا، مشاهده میشود.
نهفتگی بیماری
از زمان ورود ویروس به بدن، تا زمان ظهور علائم (دوره نهفتگی)، به طور متوسط ۵ تا ۶ روز فاصله وجود دارد. اما در برخی موارد این دوره نهفتگی، بیشتر طول کشیده و ممکن است تا ۱۴ روز هم ادامه پیدا کند.

در صورت ابتلا به ویروس کرونا چه اقداماتی باید انجام داد؟
- در صورتی که علائمی شبیه به بیماری کرونا، مشاهده کردید، بهتر است از نزدیک شدن به سایر افراد و اعضای خانواده خودداری کنید.
- تا زمان بهبودی کامل، از حضور در اجتماعات و میان مردم، جدا خودداری نمایید.
- بیشتر موارد بیماری کووید۱۹، (حدود ۸۰ درصد موارد) بدون نیاز به دارو و اقدام درمانی خاصی، بهبود مییابند. بنابراین از مراجعه بیمورد به مراکز درمانی خودداری نمایید.
- هنگام سرفه و عطسه، حتما از دستمال استفاده کنید و بلافاصله آن را دور بیندازید. در صورتی که دستمال در اختیار ندارید، در میان آرنج خود سرفه کنید.
- بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، بهتر است بیمارانی با علائم خفیف و متوسط، در خانه بستری شده و ضمن رعایت نکات بهداشتی، روند درمان را در منزل طی کنند.
- اگر به تب، تنگی نفس و سرفه شدید دچار هستید، باید به پزشک مراجعه کنید؛ اما پیش از مراجعه به مراکز درمانی، حتما با این مراکز تماس بگیرید تا برای پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران اقدامات لازم را انجام دهند.
کار چی داری، ارائه کننده خدمات سلامت و پرستاری
برای پرستاری از بیماران در منزل، مراقبت از سالمندان و استفاده از خدمات مراقبتی و سلامتی، میتوانید به سامانه هوشمند سفارش خدمات کار چی داری مراجعه کرده و از خدمات افراد متخصص و مجرب بهرهمند شوید.
تنها کافی است در سامانه کار چی داری ثبت نام کرده و درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.

میزان موفقیت در مهار کرونا
پس از شیوع ویروس کرونا در استانهای کشورمان، بسیاری از مراکز اجتماعی، تفریحی، ورزشی، تجاری، آموزشی و مذهبی، تعطیل شد. همچنین، به منظور کنترل شیوع بیماری، ساعات کار اداری نیز کاهش یافت.
ضدعفونی کردن اماکن و معابر عمومی، از جمله اقدامات انجامشده در زمینه مهار ویروس کرونا بود.
در اواخر فروردین ماه سال جاری (۹۹)، بسیاری از مراکز و واحدهای تجاری، آموزشی و ورزشی، توانستند به شرط رعایت پروتکلهای بهداشتی، فعالیت خود را از سر بگیرند.
قرنطینه و تعطیلی مکانها و مراکز عمومی، و همچنین طرح فاصلهگذاری اجتماعی، در اوایل فروردین ماه، توانست تا حدودی از شدت شیوع بیماری بکاهد. اما با رفع محدودیتهای اعمالشده، شیوع بیماری در خردادماه، بار دیگر شدت پیدا کرد و همچنان ادامه دارد.
تنفس و تماس با ریزقطرات تنفسی افراد آلوده به ویروس، مهم ترین راه انتقال ویروس کرونا است.
آیا امکان ساخت واکسن کرونا وجود دارد؟
بهطورکلی، ساخت هر نوع واکسن، به سالها تحقیقات و آزمایش نیاز دارد. علاوه براین، تولید انبوه واکسن، که پس از اتمام مراحل پژوهشی و آزمایشی، آغاز میشود، به ماهها زمان احتیاج دارد.
اما دانشمندان ابراز امیدواری کردهاند، طی ۱۸ ماه آینده، بتوانند به واکسن کرونا، دست پیدا کنند. در حال حاضر، گروههای تحقیقاتی متعددی در جهان، در حال پژوهش در زمینه ساخت واکسن کرونا هستند.
انستیتو تحقیقات کودکان مورداک در دانشگاه ملبورن استرالیا و دانشگاه آکسفورد بریتانیا، به پیشرفتهای مهمی، در زمینه ساخت واکسن کرونا، دست یافتهاند.
کرونا با چه دارویی درمان میشود؟
عامل بیماری کووید ۱۹ یا همان کرونا، ویروس است. بنابراین مصرف آنتیبیوتیکها به درمان بیماری کمکی نمیکند.
همانطور که گفته شد، اکثر مبتلایان، بدون هیچ اقدام درمانی خاصی، بهبود پیدا میکنند.
در حال حاضر داروی خاصی برای درمان قطعی کرونا، وجود ندارد. پزشکان تنها میتوانند برای تخفیف علائم بیماری، از بعضی داروها استفاده کنند. همچنین در موارد شدید، استفاده از دستگاههای تنفسی، باعث راحتی بیشتر بیماران میشود.

چگونه میتوان از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کرد؟
- برای خارج شدن از منزل و تردد در جامعه، از ماسک استفاده کنید.
- ماسک، باید تمام بینی و دهان شما را پوشش دهد. هنگام صحبت کردن با افراد، ماسک را پایین نکشید.
- از ماسک آلوده، مجددا استفاده نکنید.
- دستهای خود را به طور مرتب با آب داغ و صابون بشویید.
- تا حدامکان از دست زدن به چشم و دهان و بینی خود اجتناب کنید.
- از تماس با حیوانات وحشی خودداری کنید.
- تخممرغ و گوشت را پس از پخت کامل، مصرف کنید.
- از نزدیک شدن به افرادی با علائم شبیه به سرماخوردگی خودداری کنید.
- فاصله اجتماعی را رعایت کنید. برای حفظ این فاصله، از همه افراد، حدود دو متر فاصله بگیرید.
- هنگام عطسه یا سرفه، جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید و دستمال آلوده را دور بیندازید.
- فقط هنگامی که مورد اضطراری وجود دارد از منزل خارج شوید.
- تا حد امکان از حضور در مکانهای پرجمعیت و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، خودداری کنید.
- در ارتباط با سالمندان، زنان باردار و افرادی که به بیماریهای قلبی، تنفسی، دیابت و سرطان مبتلا هستند، موارد بهداشتی را با جدیت بیشتری رعایت کنید.
- اگر به علائم حاد کرونا مبتلا شدهاید، برای مراجعه به مراکز درمانی، پیش از مراجعه به این مراکز، با مسئولین آنها تماس گرفته و موارد احتیاطی را رعایت کنید.
- اگر فرد مبتلا به ویروس، در خانه شما حضور دارد، ضدعفونی کردن سطوح آلوده، میتواند به پیشگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده کمک کند.

آمار بهبودیافتگان و درگذشتگان ویروس کرونا در ایران و جهان
بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران:
- تا تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹، حدود ۳۱۸ هزار تن به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
- تا این تاریخ، در حدود ۱۸ هزار نفر از مبتلایان به این ویروس، فوت کردهاند.
- تا این تاریخ، در حدود ۲۷۵ هزار نفر از مبتلایان، بهبود یافتهاند.
- تا این تاریخ، نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا، در کشور ما، حدود ۶.۱ درصد است.
- تا این تاریخ بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون نفر، در سراسر جهان، به بیماری کرونا، مبتلا شدهاند که از این تعداد، بین ۷۰۱ تا ۷۰۲ هزار نفر جان باختهاند.
- میانگین نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا، در جهان، در حدود ۵.۶ درصد است. در حال حاضر، این میزان در حال کاهش است.
سامانه هوشمند کار چی داری؟ ارائه دهنده خدمات ضدعفونی و پاکسازی اماکن
تماس دست با دهان، چشم و بینی، پس از دست زدن به سطوح آلوده به ویروس، یکی از راههای ابتلا به کرونا است. بنابراین، ضدعفونی کردن سطوح، خصوصا در اماکن عمومی و محیطهای کاری و آموزشی، میتواند از ابتلای افراد به ویروس، تا حدودی پیشگیری کند.
با مراجعه به سامانه هوشمند کار چی داری، میتوانید از خدمات افراد باتجربه و متخصص در زمینه ضدعفونی کردن اماکن بهرهمند شده و ایمنی بیشتری را برای افراد حاضر در آن اماکن ایجاد نمایید.