نقاشی ساختمان یکی از اساسیترین فاکتورهای زیباسازی دکوراسیون داخلی منزل و هر ساختمان دیگری است. یک خانه بدون رنگ با دیوارهای یکدست سفید، نه تنها هیچ جذابیتی نداشته، بلکه خسته کننده و ملالآور نیز خواهد بود؛ از اینرو نقاشی ساختمان به خانه روح و زندگی میبخشد. البته نقاشی ساختمان تنها محدود به رنگ آمیزی با انواع رنگ ها نبوده، و شامل روشهای بسیار متعددی منجمله کاغذ دیواری و انواع پوششها نیز میباشد. از آنجائیکه نقاشی با انواع رنگ ها ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای زیباسازی ظاهر هر ساختمانی به شمار میآید، لذا این روش، طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد و بهمین دلیل است که قیمت نقاشی ساختمان همیشه مورد سئوال مخاطبین بوده است. برهمین اساس تصمیم گرفتیم در این مقاله به موضوع قیمت نقاشی ساختمان بپردازیم تا مخاطبین عزیز بتوانند بهترین انتخاب ها را برای زیبا کردن دکوراسیون منزل یا ساختمان خود داشته باشند. در جدول زیر، رنج قیمت حداقل و حداکثر نقاشی ساختمان را برای داشتن یک تخمین کلی از رنگ آمیزی ساختمان ارائه کرده ایم؛ به امید اینکه مورد استفاده شما مخاطب عزیز واقع شود. قیمت های زیر براساس آخرین پیشنهاد متخصصان نقاشی کارچی داری در بهمن ماه سال 99 و به ازای هر مترمربع تهیه شدهاند.
عنوان | قیمت (حداقل – ريال) | قیمت (حداکثر- ريال) |
رنگ روغنی | 230.000 | 300.000 |
رنگ پلاستیک | 180.000 | 250.000 |
رنگ آکریلیک | 190.000 | 270.000 |
رنگ مولتی کالر | 200.000 | 300.000 |
متالیک | 200.000 | 270.000 |
پوشش بلکا | 210.000 | 260.000 |
رنگهای روغنی که از سرب سفید تشکیل شده و بعنوان یکی از رنگ های پایه به شمار می آیند، عمدتاً برای رنگ آمیزی دیوارهای داخلی ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی به کار می روند. این نوع رنگ ها معمولاً در سه لایه اجرا می شوند: آستر(لایه آغازین)، لایه زیرسازی و پوشش نهایی. رنگهای روغنی در عین دوام و مقرونبهصرفه بودن، عمدتاً در دو نوع براق و مات موجود هستند، که نوع براق آنها بر روی سطوح صاف اعمال میشود، اما نوع مات بیشتر برای سطوح غیر صاف به کار می رود.
هزینه تمام شده رنگ روغن با احتساب مواد مصرفی از حداقل 23 هزارتومان شروع شده و تا حدود 30 هزار تومان میباشد.
رنگ پلاستیک شامل: انواع مختلف پلاستیک است که همانند رنگهای روغنی، بعنوان رنگ پایه مورد استفاده قرار میگیرد؛ در این نوع رنگ، آب نقش رقیق کننده دارد. بدلیل در دسترس بودن طیف گستردهای از این رنگ و ظاهر زیبا و جذابی که ایجاد میکند، بیشتر در رنگ آمیزی ساختمان بخصوص فضای داخلی خانههای مدرن مورد استفاده قرار میگیرد. از کابرد دیگر رنگ پلاستیک نقاشی محیط داخلی فضاهای تجاری مانند نمایشگاهها، سالنهای نمایش و … میباشد.
هزینه نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک بین 18 هزارتومان تا 25 هزار تومان متغییر است
رنگ آکریلیک یکی دیگر از رنگهایی است که در رنگآمیزی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد ضمناینکه مزایای آن بر قیمت تمام شده رنگ آمیزی تاثیرگذار است. این رنگ ویژگیهای بسیاری دارد اما یکی از اصلیترین ویژگی آن، این است که از پایه آب تشکیل شده است. حلالیت رنگ آکریلیک در آب باعث میشود که تاثیر مهمی در خدمات و قیمت نقاشی ساختمان بوجود بیاید. ویژگی مهم دیگر این رنگ، سازگار بودن آن با محیط زیست است و همین ویژگی تغییر و تحولی در صنعت رنگآمیزی ساختمان ایجاد کرده است.
قیمت تمام شده نقاشی رنگ روغنی با احتساب مواد مصرفی از حداقل 19 هزارتومان شروع شده و تا حدود 27 هزار تومان متغییر است.
این رنگ همانطور که از نامش پیداست، متشکل از چند رنگ است اما بهطوریکه زمینهای تک رنگ و تکههای رنگی با رنگهای متنوع را شامل میشود. این رنگ قدمت زیادی نداشته و در بازار رنگها، نسبت به رنگهای قدیمیتر مانند رنگهای روغنی و پلاستیک نسبتاً جدید است. از آنجاکه این رنگ بهترین محافظت را در برابر خوردگی و اشعه ماورابنفش ایجاد میکند، در محیطهای عمومی مانند مدارس، فروشگاهها، مغازهها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. شاید یکی دیگر دلایلی که از این نوع رنگ کمتر محیطهای داخلی منازل استفاده میشود، ضد آب نبودن آن باشد.
هزینه نقاشی ساختمان رنگ مولتی بسیار نزدیک به رنگ روغنی است؛ یعنی از 20 هزار تومان تا 30 هزار تومان متغییر است.
رنگهای متالیک به نام رنگ فلزی نیز شهرت دارند و خواص فلزی منحصربفرد آنها، این رنگها را متفاوت میکند. از رنگهای متالیک نوعی رنگ است که بیشتر در اتومبیلهای جدید دیده و در پروژههای بزرگ تجاری، از هتلها گرفته تا مجسمههای کوچک و کارهای مربوطه مرمتسازی استفاده میشود. خاصیت تهنشین شدن این نوع رنگ باعث میشود روش استفاده از آن را با چالش روبهرو کند بنابراین توصیه میشود نقاش ساختمان از دستگاههایی چون سمپاش برای استفاده از آن، بهرهمند شود. رنگهای متالیک بیشتر دارای پوستههای آلومینیومی هستند و بواسطه این خاصیت انعکاس نور روی این پوستهها به آنها ظاهری براق یا درخشنده میدهد. مقاومت و قدرت ترمیم بالا و همینطور ظاهر زیبا از دیگر مزایای این نوع رنگ است.
قیمت نقاشی با رنگ متالیک بین 20 هزارتومان تا حدود 27 هزار تومان متغییر است.
پوشش دیواری بلکا (Belka) ایده مناسبی برای استفاده کمتر از رنگ و کاغذ دیواری است؛ بعبارت دیگر این یک روش آسان و مقرونبصرفه برای افزودن رنگ، بافت و سبک به دیوارها و سقفهاست. این نوع پوشش، محصول منحصربفردی است که به آمادهسازی سطح خاصی نیاز ندارد و در فناوریهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. بلکا اولین انتخاب دوستداران محیط زیست و بسرعت در حال تبدیل شدن به محصول موردعلاقه طراحان داخلی است.
قیمت نقاشی ساختمان پوشش بلکا بین 20 هزارتومان تا حدود 27 هزار تومان تخمین زده میشود.
دانستن ویژگیهای مثبت و نوع عملکرد هر نوع رنگ برای انتخاب بهترین محصول با توجه به کاربرد آن مهم تلقی میشود.
موارد بسیاری در تخمین قیمت تاثیرگذار است و میتواند هزینه نهایی را تحت تاثیر قرار دهد؛ در ادامه به توضیح مهمترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت رنگ آمیزی ساختمان خواهیم پرداخت.
همانطور که میدانید محاسبه قیمت رنگ آمیزی، برمبنای مترمربع بوده و برحسب این واحد برآورد هزینه های نقاشی ساختمان انجام میشود. هر چند قیمت با مساحت رابطه مستقیم دارد اما با افزایش مساحت، قیمت هر مترمربع نقاشی ساختمان هم کاهش مییابد. همینطور برای مساحت های کم، نقاش ساختمان برای جبران هزینههای ثابت ناچار به افزایش قیمت تمام شده خود خواهد بود.
مواد اولیه یا همان رنگ مصرفی تاثیر پنجاه درصدی را درارزیابی قیمت نقاشی ساختمان دارد؛ مواد مورد استفاده از جمله نوع رنگ مورد استفاده، تاثیر بسزایی در بالانس قیمت نقاشی دارند. علاوهبراین چنانچه سطح رنگ آمیزی یکدست و صاف نباشد، منجر به افزایش مصرف رنگ و در نتیجه افزایش قیمت کار خواهد شد.
پروسه کارهای تعمیراتی و اصلاحی مانند بتونه کاری و یا سمباده کاری میتواند در دستمزد نقاش ساختمان و قیمت تمام شده نقاشی ساختمان تاثیر بگذارد؛ بافت دیوار یکی از عواملی که میتواند بطور مستقیم پروسه کارهای تعمیراتی و اصلاحی را تحت تاثیر قرار دهد؛ از اینرو بدیهی است که افزایش کار نقاش ساختمان باعث افزایش دستمزد وی و افزایش قیمت نهایی کار میشود.
زمان، عامل مهمی است که نهتنها بر دستمزد نقاش ساختمان تاثیرگذار است، بلکه رابطه مستقیمی با افزایش و کاهش قیمت نقاشی ساختمان دارد. مواردی چون بافت و ناصافی دیوارها و سطوح مختلف میتواند بر زمان نقاشی بیفزاید؛ بدینترتیب هرچه نقاشی و رنگآمیزی ساختمان با چالش بیشتری روبهرو باشد، نیازمند زمان طولانیتر و هزینه بیشتری خواهد بود.
بدیهی است که فضای یکپارچه از نقاش ساختمان زمان و انرژی کمتری میگیرد؛ به بیان سادهتر هرچه تعداد اتاقها بیشتر باشد، تعدد آنها و پراکنده بودن حجم کار را افزایش داده و در نهایت بر قیمت کلی نقاشی ساختمان نیز تاثیر مستقیمی میگذارد.
بافت دیوارها، تعیین کننده میزان مصرف رنگ و مصالح مربوطه است. برخی از انواع دیوارها ممکن است حاذب رنگ باشد و از این حیث رنگ بیشتری برای نقاشی آن صرف شود، لذا بافت دیوارها هم میتواند در قیمت نقاشی موثر باشد.
فصل رنگآمیزی ساختمان نیز بر هزینه آن تاثیرگذار است. برای نمونه نقاشی در فصل تابستان باعث میشود رنگ بسرعت خشک شده و امکان رنگ آمیزی چندین لایه در یک روز را میدهد بهمین دلیل مساحت بیشتری از یک خانه نقاشی شده و بر کاهش هزینه ها موثر خواهد بود.
با توجه به نوسان قیمت ها در بازار، طبیعی است که قیمت ابزار و مصالح نقاشی ساختمان هم متاثر از این نوسانات باشد. چنانچه قیمت ابزار بهطور ناگهانی افزایش یابد، باید منتظر صعود قیمت نقاشی ساختمان هم باشیم.
بدیهی است که شخص نقاش با توجه به کیفیت کارش، قیمت های مخصوص به خود را پیشنهاد بدهد. همواره در هر صنعت و حوزهای افرادی هستند که بصورت حرفهای کار نمیکنند و کارها را با کیفیت پایین انجام میدهند. یکی از مزایای کار ما در سایت کارچی داری معرفی بهترین متخصصین در حوزه نقاشی ساختمان است تا شما نیازی به راستی آزمایی کمتری داشته باشید.
شخصی که وظیفه رنگآمیزی ساختمانها و سایر سازهها را بر عهده دارد، نقاش ساختمان نامیده میشود؛ وی برروی طیف گستردهای از سازهها، از پلها گرفته تا فضای داخلی و خارجی ساختمانها کار میکند؛ نقاش ساختمان با کار خود، جلوه زیبا و جذابی به نمای ساختمان ها میبخشد.