با شروع پاییز و سرمای هوا، فکر خرید پکیج دیواری یا پکیج زمینی برای تأمین گرمای خانه یا محل کار، به یکی از دغدغههای اصلی تبدیل میشود. شرایط زمانی حادتر خواهد شد که با انواع پکیج آب گرم، شوفاژ و بهطورکلی تجهیزات گرمایشی هیچ آشنایی ندارید. یا حتی وقتی پکیج فندار را میشنوید دچار تعجب شوید.
و صد البته کاملا منطقی است که تمایلی برای رجوع به موتورخانه تاریک وجود نداشته باشد! در این مطلب علاوهبر اینکه سعی شده یک راهنمای خرید پکیج دیواری و پکیج زمینی کامل و جامع ارائه شود، پیشنهاد ویژهای نیز برای شما قرار دادهایم.
چرا پکیج دیواری و پکیج زمینی بهتر از سیستم موتورخانهای است؟
در گذشته برای آپارتمانها و منازل از موتورخانه و شوفاژ برای گرم کردن آب استفاده میشد. اما اکنون این شیوه منسوخ شده و ترجیح بر خرید پکیج دیواری است.
مهمترین عواملی که باعث برتری پکیج به موتورخانه شده، به شرح زیر هستند:
• اختصاص فضای زیاد جهت تأسیس موتورخانه
• مصرف انرژی بالاتر موتورخانه
• راندمان بهتر و بالاتر حرارتی پکیج
• هزینه بالای نگهداری و تعمیرات موتورخانه
• لولهکشی فراوان جهت تأسیس موتورخانه
• قیمت مناسبتر و ارزانتر پکیج دیواری
• مدیریت و کنترل سخت میزان مصرف برای هر خانوار در موتورخانهها
• امنیت بیشتر پکیج
• و …

هر آنچه درباره پکیج دیواری و پکیج زمینی باید بدانید!
قبل از معرفی و آشنایی با انواع این وسایل گرمایشی، باید بدانید که شیوه کار پکیج دیواری و زمینی هر دو به یک شکل است. در این نوع از سیستم گرمایشی آب سرد وارد لولههای پکیج میشود. پس از گرم شدن آب همانند آبگرمکن، آب گرم مصرفی حمام، ظرفشویی و سرویس بهداشتی را تأمین میکند. پس از آن به لولههای شوفاژ انتقال مییابد و گرمای محیط را فراهم میسازد.
پکیجها را از جهات مختلفی میتوان دستهبندی کرد. در یک نوع از آنها، پکیج را از نظر محل نصب به دو نوع پکیج دیواری و پکیج زمینی تقسیمبندی میکنند. این اطلاعات راهنمای خرید خوبی برای کسانی است که از جزئیات آن مطلع نیستند.
تفاوت پکیج دیواری و پکیج زمینی
آنچه سبب تفاوت در خرید پکیج زمینی و پکیج دیواری میشود، اندازه و محل نصب آنها است. پکیج دیواری کوچکتر از پکیج زمینی بوده و همچون شوفاژ بر روی دیوار، یا در هر مکانی مانند تراس و یا درون کابینت آشپزخانه نصب میشود.
اما پکیج زمینی مخزن بزرگی دارد که آب را در آن نگهداری میکند. بنابراین هرچند نه به اندازه یک موتورخانه اما جاگیر بودن یکی از مشکلات این نوع از پکیجها است. هر چند در مدل فندار بهعلت دارا بودن محفظه، میتوان پکیج را در بالکن یا حیاط گذاشت؛ اما در مدل بیفن حتماً باید در درون ساختمان باشند تا در معرض باد یا باران قرار نگیرد.
درجه حرارت در پکیج دیواری قابل تنظیم بوده و نصب ساده از دیگر ویژگیهای این نوع پکیج است. از سوی دیگر پکیجهای زمینی به علت وجود منبع، در مواقع قطعی یا افت فشار آب بسیار کارآمدتر هستند. از نظر آرامش پکیجهای دیواری نسبت به پکیج زمینی سروصدای کمتری تولید میکند. همچنین مصرف انرژی در پکیج زمینی بیشتر از پکیج دیواری است.

پکیج فندار با پکیج بدون فن چه فرقی دارد؟
فرقی نمیکند نمونه زمینی یا دیواری را در اختیار داشته باشید، گازها و آلایندههای حاصل از سوختن باید از محیط خارج شوند. در پکیج فندار قطعهای به نام فلنج فن، تعبیه شده است تا این کار را انجام دهد. اما پکیجهای بیفن فاقد این مزیت بوده و گازها با عمل مکش طبیعی دودکش بیرون میروند.
از طرفی دیگر پکیج فندار دارای محفظه هستند. از این رو میتوان آنها را در بیرون از ساختمان قرار داد. اما پکیج بیفن این امکان را ندارد. چراکه باد سبب خاموشی آن میشود.
قطر دودکش در پکیج فندار کمتر از ۶ سانتیمتر است در حالیکه این اندازه در بیفن بیش از ۱۵ سانتیمتر است. همچنین یکی از معایب پکیجهای فندار سروصدای زیاد آنها بوده که امروزه با پیشرفت تکنولوژی به حداقل رسیده است.
تفاوت پکیج تک مبدل و پکیج دو مبدل در چیست؟
در دستهبندی دیگر از انواع پکیج دیواری و پکیج زمینی، نوع دیگری به نام تک مبدل و دو مبدل نیز به چشم میخورد که آشنایی با آن برای خرید پکیج و خالی از لطف نیست.

پکیج تک مبدل یا بیترمیک (Bithermic) چیست؟
در این نوع از پکیجها، مبدل حرارتی بهنام (Double gas water heat exchanger) تعبیه شده تا گرمایش و تأمین آب گرم از تماس مستقیم آن با شعله مشعل حاصل شود. این سیستم مختص مشابه آبگرمکن دیواری معمولی است. با باز شدن شیر آب، آب از پکیج دیواری وارد لولهها و این مبدل میشود و پس از گرم شدن آب به محل موردنظر میرود.
مزیت خرید پکیج دیواری تک مبدل، غیرفعال بودن در تابستان است؛ زیرا پمپی که مسئول بردن آب به سوی شوفاژ بوده، کار نمیکند. اما کم و زیادشدن حرارت و رسوب بیشتر جداره مبدل از معایت این نوع پکیج به حساب میآیند.
پکیج دو مبدل یا مونوترمیک (Monothermic) چیست؟
همانطور که از نام این پکیج مشخص است از دو مبدل اصلی (Gas water heat wxchanger) و مبدل صفحهای (Water Heat exchanger) در ساختار آن استفاده شده است. در پکیج دو مبدل، مبدل اصلی وظیفه تأمین آب شوفاژ و گرمایش محیط را بر عهده داشته و آب گرم مصرفی را مبدل ثانویه بهوجود میآورد. در این نوع پکیج جریان آب گرم یکنواختتر بوده و رسوب کمتری ایجاد میشود.
خرید پکیج دیواری یا پکیج زمینی؟ کدامیک بهتر است؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت، همه چیز نسبی خواهد بود. در واقع هر دو نوع پکیج دیواری و پکیج زمینی کارایی و ویژگیهای مثبت خود را داشته و انتخاب هر یک بستگی به شرایط و عوامل مختلفی دارد. اما چیزی که مشخص است عملکرد بهتر پکیج آب گرم به نسبت یک موتورخانه پر سر و صدا خواهد بود.
مهمترین این عوامل عبارتند از:
- متراژ محل نصب پکیج
میزان حرارت در پکیج زمینی (۲۸ تا ۱۵۰) بیش از پکیج دیواری (۱۸ تا ۳۲) است؛ بنابراین برای منازل و مکانهای بزرگ بهتر عمل میکند. اما در مقابل قیمت بیشتری هم دارند. پس اگر متراژ محل شما کوچک است، خرید پکیج دیواری، انتخاب هوشمندانهتری خواهد بود. - میزان غلظت آب منطقه
طبق نظر متخصصان، در مکانهایی که غلظت آب کمتر از ppm 500 کمتر است، پکیج تک مبدل و غلظت بیش از این مقدار پکیج دو مبدل بهتر است. - مقدار فضای آزاد
گفتیم پکیج زمینی بزرگتر و جاگیرتر از پکیج زمینی است؛ لذا اگر محل زندگی شما کوچک است، پکیج دیواری گزینه مناسبتری بهشمار میروند. - نوع کاربرد
نوع استفاده از پکیج هم در انتخاب و خرید شرط است. چنانچه فقط برای یک منظور مثل تأمین آبگرم قصد خرید پکیج دارید، پکیج تک مبدل ارزانتر و بهصرفهتر است. همچنین شرایط آب و هوایی محل زندگی هم نقش مؤثری در خرید پکیج مناسب دارد.

سخن پایانی
سعی کردیم در این مطلب، شما را با انواع پکیجها آشنا کرده و راهنمای خرید پکیج دیواری و پکیج زمینی جامعی به علاقهمندان ارائه کنیم. اما آنچه مسلم است، جمعبندی و انتخاب پکیج کار سادهای نبوده و نیاز به نظرات کارشناسانه دارد. پیشنهاد ما مراجعه به سامانه کار چی داری و صحبت با متخصصان این مجموعه است. در این سامانه هوشمند سفارش خدمات، کارشناشان مجربی هست که بهصورت رایگان محل شما را بازدید کرده و کمک میکنند بهترین خرید را داشته باشید. همچنین در نصب و راهاندازی پکیج کلیه تجهیزات گرمایشی به شما یاری میرسانند.