فشار مناسب معمولا بین یک تا یک و نیم بار، بهترین فشار برای عملکرد پکیج به شمار میآید. حدودا 10 تا 15 متر فشار
ممکن است پکیج شما پس از چند وقت کار کردن دچار نقص شده و نیاز به تعمیر یا سرویس داشته باشد. نقص در عملکرد پکیج میتواند به دلایل مختلفی باشد و یکی از مشخصترین علائم آن، گرم نشدن آب یا ایجاد صدا در حین کار میباشد. با مشاهده چنین علائمی باید بلافاصله برای رفع آنها اقدام نمود. شما میتوانید در صورت مشاهده هر گونه مشکل در پکیج تان از طریق سایت یا اپلیکیشن کارچی داری، نسبت به تعمیر پکیج خود یا سرویس آن اقدام نمایید.
پکیج وسیله یا ابزاری است برای گرم کردن آب برای هر نوع مصارف خانگی و تجاری؛ که با توجه به کوچک بودن آن رفته رفته جای موتورخانه های بزرگ را به خود اختصاص می دهد. سیستم پکیج ها در مقایسه با موتورخانه ها فضای کمتری اشغال می کند و به راحتی در خانه و یا یا جاهای کوچک قرار می گیرد. از پکیج ها در تابستان تنها برای گرم کردن آب، جهت مصارفی مانند استحمام و شتشو استفاده می شود، ولی در زمستان علاوه بر مصارف همیشگی، جهت گرم کردن آب برای شوفاژ و گرم کردن خانه ها نیز استفاده می شود.
پکیج ها از دو بخش تشکیل می شوند. بخش اول سیستم مرکزی یا همان دستگاه اصلی است، که وظیفه آن گرم کردن آب است. بخش دوم؛ شوفاژ یا همان رادیاتور است، که در فضای اتاق، پذیرایی، حمام و یا هر مکان دیگری که قصد گرم کردن آن را داریم قرار می گیرد. دستگاه اصلی آب گرم را با استفاده از فشار پمپ و از طریق سیستم لوله کشی به رادیاتور پمپاژ می کند. آب گرم وقتی وارد شوفاژ می شود، باعث گرم شدن بدنه شوفاژ شده و به کمک گردش هوا، محیط پیرامون خود را گرم می کند. با توجه به شناختی که از پکیج و روش کار کردن آن پیدا کردیم، همواره باید یک نکته را مدنظر قرار داد و آن مسئله سرویس و تعمیر پکیج است، زیرا ما یکبار پکیج تهیه میکنیم اما سالیان سال با عیب یابی و تعمیر آن سروکار داریم.
اولین مزیت پکیج ها، حجم کم آنها و عدم نیاز به فضای زیاد برای نصب می باشد. همین مزیت است که باعث شده خدمات تعمیر پکیج ها و نگهداری از آنها بسهولت انجام شود. سایر مزایای پکیج ها به شرح زیر است:
معمولا پکیج های زمینی و دیواری از نظر نحوه نصب، مصرف انرژی، روش راه اندازی و سیستم عملکرد، به دسته ها و مدل های مختلفی بشرح زیر تقسیم بندی می شوند: هر زمان تصمیم گرفتید که یکی از انواع پکیج ها را انتخاب کنید، باید به این نکته توجه کنید که امکان تعمیر پکیج مربوطه در شهر یا محل سکونت شما فراهم باشد.
از نظر نحوه نصب یا استقرار، پکیج ها یا دیواری هستند یا زمینی؛ که نوع دیواری بیشتر در منازل و اداره ها و مراکز تجاری شهری به کار می رود؛ و نوع زمینی آن ها بیشتر در ویلاها، موتوخانه ها، خانه های روستایی و ساختمان های با متراژ بالا استفاده می شود. پکیج های دیواری در مقایسه با پکیج های زمینی کاربرد بیشتری دارند و استفاده از آن ها متداول تر بوده و تعمیر آنها راحتر است. اندازه پکیج های دیواری برای خانه های آپارتمانی و ویلائی کوچک، معمولا به اندازه یک دهانه کابینت آشپزخانه می باشد. ابعاد پکیج های زمینی بیشتر از پکیج های دیواری است و معمولا از یک مخزن آب گرم جداگانه یا مخزن کوئل دار برخوردارند. تعمیرات پکیج زمینی به مراتب سخت تر و مشکل تر از پکیج های دیواری است.
کلیه پکیج های صنعتی و خانگی بر اساس نوع سوخت مصرفی به 4 دسته کلی زیر تقسیم می شوند:
پکیج گازی: اکثرا پکیج های خانگی از این دسته هستند، چراکه این نوع پکیج ها با گاز کار می کنند و در کشور ما اکثر نقاط از سیستم گازکشی بهرهمند هستند و استفاده از پکیج های گازی بسیار به صرفهتر می باشد. البته از برق هم برای راه اندازی و کنترل سیستم پکیج ها استفاده میشود. تعمیر پکیج های گازی باید با رعایت کامل مسائل ایمنی انجام شود.
پکیج برقی: این نوع پکیج ها بر پایه مصرف برق بوده و دارای مخزنی هستند که با سیستم برق گرم می شود. استفاده از پکیج های برقی، خصوصا در مصارف بالا معمولا توصیه نمی شود؛ چراکه هزینه های برق گزافی را بهمراه خواهند داشت.
پکیج گازوئیلی: پایه سوخت پکیج های گازوئیلی همانطور که از اسم آنها مشخص است، گازوئیل می باشد. هر چند که هزینه مصرف سوخت این نوع از وسایل گرمایشی نسبت به برق کمتر است، ولی کاربرد آنها همراه با بوی آزار دهنده بوده و استفاده از آنها در خانه های شهری توصیه نمی شود. اما در مناطقی که گاز وجود ندارد و گازوئیل براحتی در دسترس باشد، این نوع پکیج ها می توانند گزینه خوبی به شمار بیایند. مدل زمینی پکیج هایی گازوئیلی بیشتر از دیواری آن معمول است. تعمیر پکیج های گازی کار هر متخصصی نیست. کلا افراد متخصص در حوزه تعمیر پکیج زیاد نیستند.
پکیج های دوگانه سوز: این مدل پکیج ها بر پایه مصرف دو نوع سوخت طراحی می شوند تا امکان نگهداری مستمرآنها در مدار همواره فراهم باشد. بیمارستان ها نمونه خوبی از کاربرد پکیج های دوگانه سوز هستند.
پکیج های خورشیدی: این نوع پکیج ها بر مبنای انرژی خورشیدی طراحی شده اند، البته از گازوئیل هم بعنوان سوخت کمکی در آنها استفاده می شود. در حال حاضر در کشورمان کاربرد این پکیج ها بیشتر در مناطق دور افتاده که از سیستم برق و گاز محروم هستند، معمول است. صفحات پکیج های خورشیدی بیشتر برروی پشت بام قرار داده می شوند.
براساس سیستم عملکرد پکیج ها به 4 دسته زیر تقسیم می شوند:
1)پکیج های مبدل حرارتی:
پکیج های مبدل حرارتی خود به دو نوع دیگر تقسیم می شوند. پکیج های تک مبدله و دو مبدله؛
پکیج های تک مبدل:
نحوه ی عملکرد پکیج های تک مبدله به این ترتیب است که به محض ورود آب به دبی سنج یا همان فلومتر، دستگاه شروع به کار کرده و در اولین مرحله، درجه حرارت آب را با دمای تعیین شده برای مشعل مقایسه می کند و چنانچه دمای آب ورودی از دمای تعیین شده کمتر باشد، مشعل بلافاصله روشن شده و دمای آب را افزایش می دهد. اگر این اتفاق یعنی مشعل روشن نشد، پکیج شما احتمالا خراب شده و نیاز به تعمیر دارد. در سیستم تک مبدل، معمولا زمان نسبتا بیشتری صرف گرم شدن آب می شود.
پکیج های دو مبدله:
در پکیج های دو مبدله از دو مبدل برای راه اندازی پکیج استفاده می شود. معمولا در پکیج های حرارتی دو مبدله یکی از مبدل ها بعنوان مبدل اولیه، کارش راه اندازی مشعل برای گرم کردن آب ورودی است. و کار مبدل ثانویه گرم کردن آب مصرفی است. از مزایای پکیج های دو مبدله، تحویل آب مصرفی بطور یکنواخت می باشد. همچنین در سیستم های دو مبدله رسوب و جرم کمتری در لوله ها تشکیل می شود. این در حالی است که در سیستم های تک مبدله رسوب بیشتری تشکیل می شود. پکیج های دو مبدله هم عمر مفید بیشتری دارند، هم تعمیر پکیج های دو مبدله دیرتر انجام میشود.
2)پکیج های دارای محفظه احتراق:
محفظه احتراق در سیستم پکیج های دیواری به دوصورت تولید می شود. محفظه احتراق بسته و محفظه احتراق باز. در محفظه احتراق بسته عمل تخلیه دود و مکش هوا از طریق یک دودکش دوجــداره مخصــوص صــورت می پذیرد. پکیج های محفظه احتراق بسته در واحد هایی که زیر بنای کمی دارند و یا فاقد دودکش هستند، استفاده می شوند. پکیج های محفظه احتراق باز بیشتر برای مکانهایی که از نظر تامین اکسیژن مشکلی ندارند و یا در مجاورت باد نیستند، به کار می روند.
3)پکیج های مخزن دار:
پکیج های مخزن دار دارای حجم مشخصی برای نگهداری آب می باشند. در واقع آب درون یک مخزن بصورت همیشه گرم و آماده مصرف نگهداری می شود. مزیت بارز این نوع پکیج ها ارسال آب گرم یکنواخت به نقاط مصرف است. تعمیر پکیج های مخزن دار بسیار ساده میباشد.
4)پکیج چگالشی:
پکیج چگالشی یکی از جدیدترین سیستم های گرمایشی هستند، که با سیستم بویلر کار می کنند و راندمان بسیار بالایی دارند. در سیستم بویلر چگالشی از انرژی دود حاصل از احتراق، برای پیش گرمایش آب سرد ورودی به پکیج استفاده می شود.
برخی از علائم هستند که می توانند نشانه ای برای خرابی پکیج به شمار بیایند و به نوعی زمان سرویس و یا تعمیر پکیج را به ما گوشزد می کنند. هر زمان چنین علائمی را در پکیج خود مشاهده کردید می بایست موضوع را با کارشناسان و متخصصین مربوطه مطرح کنید. تعدادی از این نشانه را در ادامه ارائه کرده ایم:
در واقع همه موارد فوق از جمله علائم خرابی پکیج هستند و زمان تعمیر پکیج را به ما یادآوری میکنند.
مراحلی که برای سرویس پکیج های دیواری و زمینی انجام می شود، معمولا شامل مراحل زیر است:
لازم به یادآوری است که سرویس پکیج همواره به معنای تعمیر آن نیست و چه بسیا با یک سرویس مختصر یا جرمگیری بتوان پکیج را راهاندازی کرده و در مدار قرار داد. در واقع عیب یابی پکیج لازمه انجام هر سرویس و تعمیر پکیج های دیواری و زمینی است.
پکیج یک وسیله دائم المصرف است؛ یعنی همیشه باید کار کند و در مدار باشد. از طرفی وجود رسوبات معلق و مواد معدنی محلول در آب باعث ایجاد گرفتگی در لوله ها و اتصالات می شود، به گونه ای که هراز چند گاهی، دستگاه پکیج دچار مشکل شده و آب را به خوبی گرم نمی کند. نکته بسیار مهم در ارتباط با سرویس پکیج ها، توجه به این نکته است که نباید بگذاریم پکیج کاملا از کار بیفتد، بعد برای سرویس یا تعمیر آن اقدام کنیم. در واقع باید قبل از وقوع مشکل برای عملکرد پکیج آنرا سرویس کرد. سرویس به موقع از خراب شدن زود به زود قطعات جلوگیری کرده و عمر مفید پکیج را افزایش می دهد. در صورت سرویس دوره ای، اولا پکیج همیشه در مدار خواهد بود؛ در ثانی هزینه های نگهداری و تعویض قطعات نیز بطور قابل چشم گیری کاهش خواهد یافت. برای افزایش عمرمفید پکیج باید به صورت دورهای آنرا سرویس کنید. مدت زمان لازم برای سرویس یا تعمیر پکیج معمولا هر 6 ماه یکبار می باشد. یعنی در زمان شروع فصل تابستان و زمستان. بهرحال مدت زمان سرویس نباید از یک سال و یا حداکثر 2 سال تجاوز کند؛ در غیر اینصورت باید هزینه های بیشتری بابت نگهداری پکیج خود هزینه کنید.
به طور کل رسوب زدایی پکیج به دو شکل انجام می شود، روش دستی و روش مکانیکی. باید به این نکته توجه شود که رسوب زدایی با مقوله تعمیر پکیج متفاوت است. این مسئله را هنگام تماس با تعمیرکار پکیج همواره مد نظر داشته باشید.
رسوب زدایی دستی: در این روش ابتدا پکیج را از مدار خارج کرده و آب آن به طور کامل تخلیه می کنند. در گام بعد، اسید درون پکیج ریخته می شود و همزمان ضربات متناوبی به دستگاه وارد می شود تا جرم ها و رسوبات به طور کامل از جداره لوله ها کنده شده و از داخل دستگاه خارج شوند. اسیدشویی حتما می بایست توسط سرویس کار ماهر انجام شود.
رسوب زدایی مکانیکی: در روش مکانیکی رسوب گیری پکیج ها با کمک پمپ اسیدشویی انجام میشود. به این ترتیب که بوسیله پمپ مخصوصی اسید با فشار داخل لوله های پکیج تزریق می شود. در این روش به تعداد دفعات زیاد اسید درون لوله ها جریان یافته و در مدت زمان کمتری کلیه رسوبات از درون سیستم تخلیه می شود.
سرویس پکیج یعنی بررسی و عیب یابی کامل پکیج. در این روش تمامی قطعات و اتصالات کنترل شده و در صورت گرفتگی لوله ها با استفاده از اسید، رسوب زدایی انجام می گردد و لوله ها کاملا باز می شوند. چنانچه قطعه ای معیوب باشد، تعمیر یا تعویض می گردد. تمامی این مراحل از جمله وظایف یک سرویس کار پکیج است. همواره باید به این نکته توجه داشته باشید که شما زمانی میتوانید یک تعمیرکار درخواست کنید، که یا سرویس کار مشکل پکیج را شناسایی کرده، یا اینکه شما بنوعی ایراد کار را متوجه شده باشید؛ در اینصورت است که شما میتوانید برای تعمیر پکیج خود اقدام کنید.
برندهای زیر از جمله دستگاه هایی هستند که در کشور موجود بوده و قطعات آنها در دسترس می باشد، امکان تعمیر پکیج تمامی این برندها و حتی نمونه های قدیمی تر در مجموعه کارچی داری فراهم است.
فشار مناسب معمولا بین یک تا یک و نیم بار، بهترین فشار برای عملکرد پکیج به شمار میآید. حدودا 10 تا 15 متر فشار
در حال حاضر خدمات تعمیر پکیج مجموعه کارچیداری فقط در شهر تهران و در شهرهای حوزه شهرستان تهران انجام میشود. ولی در آینده نه چندان دور حوزه فعالیت مجموعه کارچیداری به سراسر کشور گسترش خواهد یافت.
جدا کردن و پایین آوردن پکیج برمیگردد به میزان کاری است که قرار است برای تعمیر پکیج انجام شود؛ اما در ابتدا تعمیرکار پکیج با حضور در محل و بررسی میزان مشکل حتی الامکان سعی میکند که خدمات خود را بدون پایین آوردن دستگاه، انجام دهد.
این اتفاق ممکنه بعلت ایجاد فاصله بیشتر از حد معمول جرقه و شعله رخ دهد.
یکی از دلایل رخ دادن چنین شرایطی، گرفتگی لولهها و عدم گردش مناسب آب در آنهاست. در واقع گرفتکی لولهها مصداق کاهش قطر لولهها و افزایش سرعت آب در آنها است، لذا عبور آب با سرعت بیشتر از معمول در لولهها، دلیل عدم گرم شدن آب به طور مستمر و پیوسته است و به همین دلیل گاهی آب گرم و گاهی آب سرد میشود. بنظر میاد باید برای تعمیر پکیج خونه تون باید اقدام کنید
وظیفه پکیج در زمستان علاوه بر گرم کردن آب مصرفی شستشو و استحمام، تامین آب گرم برای رادیاتورها یا همان سیستم شوفاژ نیز میباشد. در واقع در زمستان سیستم پکیج بطور مستمر در مدار است. اما در تابستان سیستم شوفاز از مدار خارج شده و کار پکیج تنها گرم کردن آب برای مصارف شستشو و استحمام می باشد.
پکیج ها همانند خودروها دارای ترموستات به منظور تنظیم آب هستند. در واقع کار اصلی ترموستات اعلام دمای آب به برد الکتریکی پکیج است. برد الکتریکی با توجه به درجه دمای تعیین شده، درجه دمای مشعل را برای رسیدن به حرارت تعیین شده، تنظیم میکند. هر زمان ترموستات خراب شود، دمای آب یا بیش از حد سرد، یا بیش از حد گرم خواهد شد.
همه پکیج ها وقتی در مدار باشند صدای کمی دارند اما وقتی صدا زیاد شود و از حالت معمول بیشتر شود، این میتواند نشانهای برای وجود مشکل در سیستم پکیج باشد. در بیشتر موارد صدای غیر عادی در پکیج ها میتواند ناشی از ایجاد هوا یا حباب در مخزن و همچنین گرفتگی لولهها باشد. برای این کار میتوانید سیستم را هواگیری کنید.
فشار مناسب معمولا بین یک تا یک و نیم بار، بهترین فشار برای عملکرد پکیج به شمار میآید. حدودا 10 تا 15 متر فشار
شیر اطمینان از بروز هر گونه انفجار به دلیل افزایش فشار ورودی آب جلوگیری میکند. در واقع شیر اطمینان با خالی کردن آب اضافی فشار مناسب را تعدیل میکند.
چند عامل میتواند باعث بروز چنین مشکلی شود. اول اینکه ترموستات خراب شده باشد و دمای آب را به درستی نشان ندهد. دوم اینکه ورودی پکیج رسوب گرفته باشد. دلیل سوم هم میتواند به علت خرابی شیر سه طرفه باشد.
پکیج دارای سیستم ایمنی اتوماتیک است، به این معنی که هر زمان مشکلی در سیستم عملکرد پکیج بوجود بیاید، این سیستم ایمنی به صورت خودکار عمل کرده و پکیج را خاموش میکند. این ایرادات میتواند ناشی از فشار کم آب، کم شدن فشارگاز یا قطعی کامل گاز، وقوع نشتی در قطعات پکیج، عدم کارایی درست ترموستات و ایجاد اختلال در برد الکتریکی باشد.