هزینه خدمات بازسازی ساختمان در کارچیداری چطور محاسبه میشه؟
برای دریافت هرگونه خدمات بازسازی ساختمان، کافی است در خواستتان را در اپلیکیشن یا سایت کارچی داری ثبت کنید. پس از آن متخصصین ما با شما تماس گرفته و با توجه به نیازتان، قیمت انجام کار را به شما پیشنهاد میکنند.
شما می توانید از متخصص درخواست تخفیف کرده و یا کارشناس دیگری را درخواست کنید.
قبل از ارسال درخواست نوع رنگ را مشخص کنید، همچنین مساحتی که می خواهید نقاشی شود را بهصورت تقریبی تعیین کنید.
بازسازی ساختمان چیست؟
بازسازی ساختمان؛ به مجموعه عملیاتی گفته میشود، که در نتیجه آن ساختمان فرسوده و قدیمی به شکل اولیه آن برگردانده میشود. بهطوریکه این کار با هدف افزایش عمر و دوام بنا انجام شود. در طی عملیات مرمت، تغییری در سازه اصلی و دیوارهای باربر داده نمی شود و تنها نما و ظاهر ساختمان تغییر داده میشود. مهمترین عملیات در فرآیند بازسازی ساختمان، شامل: ترمیم ترکها و شکاف دیوارها، عایق بندی کف، تعویض یا تعمیر سیستم لولهکشی آب و فاضلاب، تعمیر یا نوسازی تاسیسات سرمایش و گرمایش، مرمت یا تعویض کاشیها و تعمیر لوازم است. به طور کل مرمت ساختمان میتواند شامل کاربری های مختلفی از جمله: مراکز تجاری، ساختمان های اداری، مسکونی ویلائی یا آپارتمانی باشد.
مراحل بازسازی ساختمان چیست؟
فرقی نمی کند ساختمان شما تجاری، اداری، ویلائی یا آپارتمان باشد؛ برای بازسازی آن باید یک سری مراحل پیگیری و یک سری عملیات انجام شود، تا مرمت و تعمیرگردد. بدین منظور در ادامه مراحل بازسازی ساختمان را گردآوری کردهایم. شایان ذکر است که این مراحل براساس شرایط بازسازی ساختمان های تهران تهیه شده است.
تعیین دلیل یا هدف از بازسازی.
مشخص کردن میزان بودجه.
انتخاب مشاور طراح خوب.
انتخاب پیمانکار بازسازی.
گرفتن مجوزهای لازم.
تدوین زمانبندی انجام کار.
انجام عملیات تخریب.
فاز شروع عملیات اجرایی.
بررسی کیفیت کار و تحویل و تحول پروژه.
گام اول: تعیین کنید که چرا می خواهید ساختمان تان را بازسازی کنید
برای شروع عملیات مرمت ساختمان خود ابتدا بررسی کنید که چرا تصمیم به بازسازی منزل خود دارید. آیا منزلتان دچار فرسودگی شده؟ آیا لوله کشی خانه شما مشکل پیدا کرده؟ آیا صرفاً تغییر دکوراسیون را مد نظر دارید یا تعمیرات عمیقتری مانند: اصلاح و تعمیر کف، تغییر آشپزخانه و غیره را تصمیم دارید، تغییر دهید. شما باید به این قبیل سئوالات و سئوالات مشابه دیگری قبل از هر اقدامی جواب شفاف و روشنی بدهید، به طوریکه هدف شما از این کار کاملا مشخص شود. و همینطور تعیین کنید که چه مقدار از خانه شما قرار است مورد بازسازی قرار گیرد. آیا یک بازسازی اساسی می خواهید انجام دهید یا اینکه تنها بخشی از خانه را می خواهید ترمیم کنید. تا وقتیکه هدفتان را کاملا روشن و شفاف مشخص نکرده باشید، نباید به مراحل بعد بروید؛ چراکه متحمل هزینه بیشتر خواهید شد و احتمالا به آنچه درباره بازسازی ساختمانتان در ذهن دارید، نخواهید رسید.
گام دوم: بودجه مورد نیاز بازسازی ساختمان تان را تعیین کنید
تا این مرحله شما هدف تان از بازسازی را تعیین کردید، لذا ضرورت دارد در این مرحله بودجه خود را صرفنظر از هرگونه عامل دیگری تعیین کنید. به عبارتی شما باید میزان هزینه بازسازی ساختمان خود را مشخص کنید یا به اصطلاح آن را کنار بگذارید. مبلغی که در این مرحله برای بازسازی منزل خود کنار می گذارید، یک مبلغ کاملا تقریبی است برای آنچه که می خواهید داشته باشید. ما در ادامه به شما روشی خواهیم گفت که بتوانید به کمک آن این مبلغ اختصاص داده شده را به آنچه که میخواهید برسید، نزدیک کنید. لیستی از کارهایی که می خواهید برای خانه شما انجام شود، تهیه کنید. این لیست در ادامه به شما بسیار کمک خواهد کرد.
گاهی اوقات ممکن است عملیات بازسازی ساختمان به صرفه نباشد؛ یا خانه به قدری دچار فرسودگی شده که هزینه مرمت آن بسیار زیاد می شود و بهتر است بجای بازسازی، آن را تخریب و از نو بنا کرد یا به اصطلاح آنرا نوسازی کرد. لذا داشتن یک مشاور طراح با تجربه باعث میشود که بودجه اختصاص یافته به بهترین شکل ممکن مدیریت شود.
گام سوم: تعیین و انتخاب مشاور طراح
مشاور در اینجا هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند باشد که مورد اعتماد و کاربلد باشد. مهمترین کار شما در این مرحله یافتن چندین مشاور خوب است؛ که این کار را می توانید با پرس و جو از نزدیکان و آشنایان و یا سرچ در اینترنت انجام دهید. لیستی از شرکت های فعال و با نمونه کار خوب تهیه کنید و به آنها امتیاز بدهید و آنها را از امتیاز بیشتر به کمتر مرتب کنید. سپس براساس لیست تهیه شده، با شرکتها یا افراد تماس بگیرید و شرایطتان را اعلام کنید. از آنها قیمت پیشنهادی و زمان انجام کار را استعلام کنید. در این مرحله از کار نیازی به چانهزنی و اخذ تخفیف نمیباشد.
در مرحله بعد متوسط قیمت ها را محاسبه کنید. باتوجه به متوسط قیمت محاسبه شده، تمام شرکتهایی که پیشنهاد آنها زیر قیمت متوسط باشد، را از لیستتان حذف کنید؛ اینها کننده کار نیستند و فقط قصد گرفتن کار دارند. همچنین شرکتهایی که قیمتهای خیلی بالایی دادهاند را نیز از لیستتان کنار بگذارید. حالا یک تعداد شرکت باقی میمانند که قیمت پیشنهادی آنها حولوحوش متوسط قیمتهاست. مجددا از این شرکت ها استعلام بگیرید و با آنها وارد مذاکره شوید و آخرین پیشنهاد آنها را از لحاظ قیمت و زمان تحویل کار اخذ کنید. از اینجا به بعد شما می توانید با توجه به قیمتهای پیشنهادی، مشاور طراح مناسب را از بین شرکتهای معتبری که خودتان قبلا تعیین کردهاید، انتخاب کنید. با این روش خیال شما راحت خواهد شد که هم میتوانید با شرکت یا فرد متخصصی قرارداد ببندید هم اینکه کلاهی بر سر شما نخواهد رفت؛ زیرا در مرحله قبل قیمتهای خیلی بالا را حذف کردهاید.
به یک نکته بسیار مهم در اینجا توجه کنید و آن این است که ابتدا فقط با مهندس طراح یا همان مشاور بازسازی ساختمان قرارداد ببندید، و انتخاب شرکت پیمانکار را به زمانی که مشاور کار طراحی خود را انجام داده و نقشه های نهایی را در اختیارتان قرارداد، موکول کنید.
گام چهارم: تعیین و انتخاب پیمانکار
روش کار برای انتخاب پیمانکار مناسب همانند روشی است که برای انتخاب مشاور در قسمت قبل بیان شد. به دلیل اینکه در این مرحله نقشه های طرح نهایی شده و در دسترس شما هستند، لذا تعیین قیمت اجرایی کار سختی نخواهد بود؛ و بهراحتی می توانید براساس تخمین انجام شده توسط مشاور، پیمانکار خود را انتخاب کنید. نکته حائز اهمیت درباره انتخاب پیمانکار این است که کار را طبق زمانبندی مشخص انجام دهد و در مرحله ارزیابی پیمانکاران، حتما امتیازی برای مدت زمان انجام کار قرار دهید. در واقع هرچه زمان اجرا کمتر باشد، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
گام پنجم: مراحل اخذ مجوزهای بازسازی ساختمان
ضرورت دارد فرآیند بازسازی برطبق قوانین و ضوابط بازسازی ساختمان انجام شود. در برآورد هزینه مربوط به مرمت ساختمان عوامل متعددی دخیل هستند، مانند: عمر ساختمان، متراژ بنا، کاربری ساختمان(مسکونی، تجاری،اداری)، موارد کاربرد، نوع ساختوساز(از نظر بتنی یا اسکلت فلزی)، نوع دیوار بیرونی، دیوارهای حمال یا باربر، تعداد اتاقها و ….
اگر قصد دارید همه کارها را برون سپاری کنید و حتی پیگیرهای اخذ مجوزهای لازم را هم به پیمانکار محول کنید، ضرورت دارد که درصدی به حقالزحمه پیمانکار بابت انجام پیگیری ها اضافه کنید. بهطور کل بهتر است برای انجام هر گونه عملیاتی مجوز از شهرداری اخذ شود؛ حتی اگر آن عملیات نیاز به اخذ مجوز نداشته باشد، چراکه قوانین ممکن است یک شبه عوض شود و ندانسته متحمل جریمههای سنگینی شوید. طبق مقرارت بازسازی ساختمان یک سری از کارها مستلزم اخذ مجوز و یک سری هم بدون نیاز به مجوز قابل انجام است. برخی از کارهای بازسازی که نیازی به اخذ مجوز از شهرداری ندارد، بشرح زیر است:
کاشیکاری دیوارها.
سفیدکاری و رنگکاری ساختمان.
تعمیر، تعویض و نصب کفپوشها.
تعمیر یا نوسازی نمای ساختمان.
حفر چاههای جدید فاضلاب و تخلیه آنها.
تعمیر یا تعویض در و پنجرههای ساختمان.
عملیات پشت بام مانند: ایزوگام، قیرگونی.
نصب و بازسازی شیرآلات و تجهیزات سرویسهای بهداشتی.
لولهکشی آب، فاضلاب، گاز و شوفاژ مشروط به اینکه نیاز به احداث یک موتورخانه جدید نداشته باشند.
تعمیر و مرمت دیوارهای پارکینگ یا حیاط ساختمان، به گونهای که تغییری در فضای پارکینگها بوجود نیاید.
برای تمام عملیات بازسازی یک سری الزامات تعیین شده، که درصورت عدم رعایت آن الزامات، مشمول جریمه خواهید شد و به همین دلیل توصیه میشود که همواره برای انجام هرگونه ساختوسازی در خانه خود، سعی کنید شهرداری را در جریان امور قرار دهید.
بغیر از موارد فوق، برخی عملیات دیگر هستند که در حوزه بازسازی ساختمان الزاما نیاز به مجوز از شهرداری دارند تعدادی از این عملیات عبارتنداز:
تغییر کاربریها.
تخریب دیوارها و تیغههای باربر ساختمان.
تغییر در دیوارهای حیاط یا پارکینگ بهگونهای که بخشی از فضای پارکینگ کم یا زیاد شود.
گام ششم : تدوین زمانبندی انجام عملیات بازسازی
انجام عملیات بازسازی را باید طبق برنامه زمانی که توسط مشاور طراح تعیین شده است، انجام دهید. زمانبندی باعث میشود کارها بهطور منظم انجام شود و هزینههای عملیات بهدرستی مدیریت شود. نداشتن برنامه علاوه بر افزایش هزینهها میتواند منجر به کاهش کیفیت کار نیز شود. مثلا عدم رعایت برنامه زمانبندی مناسب برای عملیات بتن ریزی ممکن است هزینه های اضافی به پروژه شما وارد کند.
گام هفتم: تخریب، اولین مرحله عملیات بازسازی ساختمان است
تخریب، مهمترین پروسه بازسازی ساختمان تلقی میشود؛ چراکه ممکن است لولهای یا کابل برقی در دیوارها وجود داشته باشد که پیش بینی نشده باشد، یا اینکه عملیات تخریب آسیبی به ساختمان های مجاور برساند؛ خصوصا اگر نیازی به حفاری مثلا در محوطه پارکینگ ساختمان مورد نیاز باشد. بدین منظور حتما در زمان تخریب نظارت کافی را داشته باشید و در محل عملیات حضور داشته باشید و تمهیدات لازم برای هرگونه اتفاق پیش بینی نشده ای را داشته باشید.
تخریب دیوارها باید با آگاهی کامل از وجود تأسیسات مکانیکی و الکتریکی صورت گیرد؛ بدین منظور سعی کنید نقشه های ازبیلت ساختمان را بدست آورده و کارتان را با نظارت مشاور و پیمانکار با دقت و وسواس زیاد دنبال کنید. حتما قبل از شروع عملیات تخریب نسبت به ایمن سازی ساختمان از جمله: قطع کامل برق اقدام کنید؛ همچنین از بسته بودن شیر لوله گاز و آب باید بهطور صددرصد اطمینان حاصل کنید.
گام هشتم: شروع عملیات بازسازی
بعد از اتمام عملیات تخریب ساختمان، پروژه شما عملا وارد فاز اجرایی میشود. در این مرحله پیمانکار موظف است بر اساس برنامه زمانبندی و الزامات مشخص شده در قرار داد کار خود را شروع کند. روال کار بدین ترتیب باید باشد، که کل مراحل اجرای عملیات بازسازی ساختمان باید به پیمانکار محول شود؛ همچنین مسائل ایمنی باید توسط پیمانکار اجرا شود. حتما بابت قصور پیمانکار در رعایت مسئل ایمنی اهرم های الزام آور مانند: جریمه و … تعیین کنید.
به طور کل عملیات بازسازی ساختمان های امروزی شامل مراحل مختلفی است که عمده این مراحل بشرح زیر است:
اطمینان از قطع بودن سیستم گاز، برق و آب.
جدا سازی تجهیزات و لوازم، مانند: کابینت ها، شیرآلات و ….
تخریب کاشیها و سرامیکهای کف در نقاط مشمول بازسازی.
خراب کردن دیوارهای غیر باربر که برای توسعه منزل در نظر گرفته اید.
انجام عملیات سیمان کاری اولیه در فضاهای مختلف خانه.
عایق کاری حمام و سرویسهای بهداشتی.
انجام لوله کشی و برق کشی ساختمان براساس نقشه های طرح.
نصب در و پنجرههای جدید
پلاسترکاری و گچ کاری دیوارها.
اجرای سقفهای کاذب براساس طرح جدید.
کف سازی ساختمان بر اساس طرح مصوب.
انجام عملیات بازسازی نمای ساختمان.
نقاشی ساختمان با انواع روش های تعیین شده در نقشه ها.
مهندسین مشاور طرح موظف است در تمامی مراحل بازسازی ساختمان، در محل حاضر شده و بر عملیات اجرایی نظارت داشته باشد، و گزارش کارها را بهصورت مرحله به مرحله به شما گزارش دهد. علاوهبراین پس از پایان کار با حضور کارفرما، نماینده مشاور و پیمانکار در محل پروژه حاضر شده و جزء به جزء کار تحویل و تحول شده و هر کدام بصورت جداگانه صورت جلسه می شود.
با توجه به موارد تایید شده که اختلافی بر سر آنها وجود ندارد شما پس از کسر حسن انجام کار می بایست حقالزحمه کار انجام شده را به پیمانکار پرداخت کنید. موارد اشکال و یا نقص می بایست صورت جلسه شده و کیفیت اصلاح آنها و زمان اصلاح مشخص شود. پس از اتمام زمان اصلاح با حضور در محل مراحل اصلاح کار مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرد. و این روند تا اصلاح کامل ادامه می یابد.
عوامل موثر بر هزینه بازسازی ساختمان
عوامل زیادی هستند که بر قیمت بازسازی ساختمان تاثیر گذارند، برخی از این عوامل عبارتند از:
مدت زمان ساخت خانه.
نحوه دسترسی به ساختمان.
سابقه مشاور طراح و پیمانکار.
متراژ خانه یا ساختمان مورد نظر.
محل منطقه؛ شمال یا جنوب تهران.
متریال درنظر گرفته شده برای مرمت یا تعمیر ساختمان.
وجود حیاط خصوصا برای بازسازی خانه ویلائی.
سوالات متداول
ساختمان بالای 30 سال را بهتره بازسازی کنیم یا نوسازی؟
همواره انتخاب اول باید بازسازی ساختمان باشد. وقتی میشه یه خونه را با یک بیستم قیمت ساخت، اونو از اولش هم بهتر کرد، چرا باید بهسراغ نوسازی برویم. البته باید مقاومت ساختمان را بررسی کرد اگه مقاومت خونه مشکلی نداشته باشه، می توان با بازسازی اونو با هر طرحی که دوست داشته باشید انجام بدید.
خدمات بازسازی ساختمان کارچیداری در کدوم شهرها انجام میشه؟
خدمات بازسازی ساختمان کارچی داری فعلا همه مناطق تهران و شهرهای شهرستان تهران را به طور کامل پوشش میدهد. علاوهبراین با تعدادی از متخصصین این حوزه در برخی از شهرها قرارداد منعقد شده و در حال توسعه کار به سراسر کشور هستیم.
آیا ایزوگام کردن سقف جزو عملیات بازسازی به حساب می آید؟
خیر. خدمات ایزوگام کاملا مستقل است و بدین منظور باید به بخش خدمات ایزوگام کارچی داری رجوع کنید.
آیا میتوان بازسازی آشپزخانه را به تنهایی انجام داد؟
بله. آشپزخانه از جمله مکانهایی است که بیشترین کاربرد را در هر خانهای دارد، بهطوریکه ممکن است درب کابینتها مشکل پیدا کند یا ظرفشویی دچار گرفتگیهای مکرر شود. موضوع مهمتر این است که آشپزخانه نما و کلاس هر خانهای است و طبیعی است که بعد از مدتی از مدل بیفتد و ازآن خسته شوید و بخواهید دکور آن را تجدید کنید؛ خصوصا اینکه هر روز طرحها و تجهیزات جدیدی برای آشپزخانه به بازار عرضه می شود.
چرا ساختمان ها را بازسازی می کنند؟
دلایل بازسازی ساختمان می تواند بهعلت یکی از موارد زیر باشد:
هرگاه تصمیم داشته باشید دکوراسیون داخلی را تغییر دهید.
ساختمان شما ترک برداشته و دچار شکاف در دیوارها و سقف شده باشد.
هر زمان که لوله ها و شیرآلات فرسوده شده و نشتی آب در خانه اتفاق افتاده باشد.