اگر مستأجر هستید یا قصد نقلمکان به منزل جدید را دارید، حتما بارها اسباب کشی را تجربه کردهاید. شاید شما هم در این جابهجاییها، دچار خسارتهای فراوانی شده باشید؛ در بسیاری از موارد، بعضی از وسایل گرانبها، در حین اسباب کشی، به دلیل بستهبندی نامناسب یا سهلانگاری کارگران باربری، دچار شکستگی و آسیبدیدگی میشوند.
با آموختن اصول و ترفندهای اسباب کشی، میتوانید این دوره نسبتا دشوار را با راحتی بیشتری پشتسر گذارید و امور مربوط به جابهجایی را با نظم و سرعت بیشتری به پیش ببرید.
اسباب کشی یا اثاث کشی؟
شاید این سؤال برای شما هم پیش آمدهباشد که “اثاث کشی” واژه درستی است، یا “اسباب کشی”؟
برای پاسخ به این سؤال، نگاهی به لغتنامه دهخدا میاندازیم:
اثاث، به معنی متاع، کالا، رخت و قماش خانه و لوازم منزل است.
اسباب نیز به معنی ساز و برگ، لوازم و وسایل است.
بنابراین، دو اصطلاح “اسباب کشی” و “اثاث کشی” هر دو صحیح بوده و به معنی حملونقل وسایل و لوازم به مکان جدید است.
هم اسباب کشی و هم اثاث کشی راحت و بیدردسر، با کارچیداری!
اگر برای جمعآوری و بستهبندی لوازم خانه، یا حمل وسایل به داخل خودروی بار در روز اسباب کشی، به نیروی کمکی نیاز دارید، میتوانید با مراجعه به سامانه هوشمند انجام کار “کارچیداری” درخواست خود را مبنی بر اعزام نیروی کار متخصص ثبت کنید. پس از ثبت درخواست، از بین افرادی که برای شما پیشنهاد ارسال کردهاند میتوانید انتخاب کنید چه کسی کار شما را انجام دهد.
اصول اسباب کشی
حتما شما هم موافق هستید که اسباب کشی، کاری بسیار پردردسر و پرزحمت است. اما با استخدام نیروی کمکی میتوانید این کار طولانی و پرزحمت را با فراغ بال بیشتری انجام دهید. حضور کارگر اسباب کشی، به شما کمک میکند تا بتوانید کارها را با سرعت بیشتری به پیش ببرید و زودتر به زندگی عادی بازگردید.
در این قسمت نکات و اصول کلی اسباب کشی را خاطرنشان میکنیم:
۱. اگر قصد استخدام کارگر اسباب کشی و نیروی کار کمکی را دارید، بهتر است برای این کار از افراد قابل اطمینان و متعهد استفاده کنید. تمام افرادی که در کارچیداری مشغول فعالیت هستند، احراز هویت شدهاند و اسکن مدارک شناساییشان نزد کارچیداری محفوظ است.
۲. قبل از اسباب کشی، مکان جدید را تمیز کنید و تعمیرات لازم را انجام دهید.
- آیا دیوارها به نقاشی مجدد نیاز دارند؟
- آیا کمددیواریها نیاز به تعمیر دارند؟
- آیا لولهکشی و شیرآلات سالم هستند؟
- آیا وسایل گرمایشی و سرمایشی محل جدید، به خوبی کار میکنند؟
- آیا سیستم تخلیه فاضلاب مکان جدید، به درستی کار میکند؟
اگر هریک از موارد بالا، به رسیدگی نیاز دارند، قبل از حمل اسباب و وسایل، اقدامات لازم را انجام دهید.
نیازی نیست در نظافت اولیه، وسواس زیادی به خرج دهید؛ چرا که پس از حمل وسایل و چیدن آن ها، آلودگی های بسیاری ایجاد شده و به نظافت مجدد نیاز خواهید داشت.
۳. این لوازم را پیش از شروع کار تهیه کنید:
- کیسههای زباله بزرگ و ضخیم
- جعبه و کارتن (جعبه موزی، در صورتی که با چسب به خوبی بسته شود، بسیار مقاوم و کارآمد است)
- ماژیک درشت
- چسب پهن و نخ شیرینی
- نایلون حبابدار
- روزنامه باطله یا خردهپارچه

۴. بستهبندی و جمعآوری را از وسایل غیرضروی شروع کنید و با وسایل بسیارضروی به پایان برسانید. میتوانید قسمتی از منزل را خالی کنید و لوازم بستهبندیشده را به ترتیب آنجا قرار دهید.
۵. حتما روی تمام جعبهها و بستهها، در مورد محتویات داخلشان یادداشت بنویسید. برای این کار میتوانید از ماژیک وایتبرد استفاده کنید.
۶. پیش از هرکار وسایل دورریختنی را از منزل خارج کنید.
۷. برای بستهبندی رختخوابها، میتوانید از کیسههای وکیوم استفاده کنید تا حجم کمتری اشغال کنند.
۸. در روز اسباب کشی، از کارگران بخواهید تا جعبههای هر قسمت از منزل را در همان جا قرار دهند. برای مثال، جعبههای حاوی ظروف و لوازم آشپزخانه را از ابتدا در آشپزخانه قرار دهند، یا لوازم اتاق خواب را در اتاق بگذارند.
۹. برای محافظت از تابلو و آینهها، دور آنها را با پتو و کارتن بپوشانید و چسب بزنید.
۱۰. لوازم مورد نیاز برای چند شب اولیه را جداگانه بستهبندی کنید. برای این کار، تعدادی لباس، ظروف، لوازم بهداشتی شخصی و رختخواب را به تعداد افراد خانواده، بستهبندی کنید.
همچنین شارژر و لوازم مورد استفاده روزانه را جداگانه جمعآوری نمایید و در دسترس قرار دهید.
۱۱. بهتر است لوازم گرانبها و مهم مانند لپتاپ، گوشی موبایل، دوربین عکاسی، جواهرات، مدارک و پول نقد، را خودتان شخصا تا محل جدید حمل کنید.
12. برای بستهبندی مطمئن ظروف و شکستنیها، میتوانید از لباس، روزنامه و پلاستیک حبابدار استفاده کنید و آنها را لابهلای ظروف، قرار دهید تا از شکستن آنها جلوگیری کنید. فراموش نکنید عبارت “شکستنی” را به صورت کاملا درشت و خوانا روی جعبههای شکستنی قید کنید.
فضاهای خالی درون جعبههای شکستنی را با لباس یا روزنامه پر کنید. همچنین کف جعبهها را با گذاشتن چند لایه لباس یا روزنامه، مقاومتر کنید.
13. مجبور نیستید همه کشوها را خالی کنید، میتوانید آنها را از دراور یا کمد، خارج کرده و پس از پوشاندن آنها با پلاستیک، دور تا دور آن را با چسب پهن، محکم کنید.
همچنین لباسهای آویز داخل کمد را به همان صورت و یکجا، داخل کیسه زباله نو بگذارید و چسب بزنید.
۱۴. برای بستهبندی همه وسایل، به جعبه نیاز ندارید. میتوانید کیسههای زباله بزرگ و ضخیم تهیه کرده و وسایل پلاستیکی و نشکن را به سادگی داخل آنها قرار دهید. وسایلی مانند آبکش، سینی فلزی، وسایل حمام و دستشویی و ظروف پلاستیکی، از جمله اشیایی هستند که میتوانید به این روش، بستهبندی کنید.
۱۵. لوازم مربوط به هم را با هم بستهبندی کنید. برای مثال، کابلها، کنترل و گیرنده تلویزیون را به همراه هم بستهبندی کنید.
۱۶. برای جلوگیری از کثیف شدن مبلمان، روی آنها را با ملافه بپوشانید. میتوانید برای ثابت نگه داشتن ملافه، از چسب پهن استفاده کنید.
۱۷. کشوهای میز تلویزیون یا بوفه را قفل کرده یا چسب بزنید تا هنگام جابهجایی خارج نشوند.
۱۸. یخچال و فریزر را روز قبل از اسباب کشی از برق جدا کرده و نظافت کنید. اجازه دهید داخل یخچال و فریزر کاملا خشک شود.
- بهتر است طوری برنامهریزی کنید که در روز اسباب کشی، موادغذایی اضافی باقی نمانده باشد. اما اگر موادغذایی در یخچال یا فریزر باقی مانده بود، میتوانید برای حمل آنها از مقداری یخ و جعبههای یونولیتی استفاده کنید.
- یخچال را بلافاصله پس از ورود به منزل جدید، به برق متصل نکنید. بهتر است برای این کار چندساعت صبر کنید.
۱۹. اطراف لوازم گرانبهای آشپزخانه را با پتو یا کارتن بپوشانید.
19. برای روز اثاث کشی، غذا و نوشیدنی آماده کنید. همچنین فلاسک چای و کلمن آب خنک را به همراه تعدادی لیوان یکبارمصرف، در دسترس قرار دهید.
20. اگر پیش از هرکاری، وسایل مربوط به کمددیواریها را در جای خود قرار دهید، فضای زیادی برای کار کردن به دست خواهیدآورد و از انباشتگی وسایل، خلاص میشوید!
۲۱. در مرحله آخر خانه قدیمی را تمیز کرده و سپس تحویل بدهید. جای میخها را میتوانید با کمی گچ یا صابون سفید، به راحتی ترمیم کنید. نظافت آشپزخانه، دستشویی و حمام را فراموش نکنید.
۲۲. مشغول شدن به جابجایی لوازم، ممکن است باعث غفلت شما از کودکانتان شده و عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. برای مراقبت از کودکان در روز اسباب کشی، میتوانید از یکی از افراد خانواده یا دوستانتان کمک بگیرید. بهتر است فردی که مسئول مراقبت از کودکان است، تنها بر همین کار تمرکز کند.
روش درست بلند کردن و جابهجا کردن لوازم و جعبهها در اسبابکشی
متخصصان و پزشکان، اکیدا توصیه میکنند که افراد عادی، از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنند؛ چرا که این کار میتواند به راحتی باعث آسیب دیدن ستون فقرات و مفاصل شود.
بهتر است برای جابجایی وسایل، از کارگران ماهر اثاث کشی، کمک بگیرید. اما اگر قبل از روز اسباب کشی و در حین بستهبندی مجبور به بلندکردن و حمل لوازم سنگین شدید، این نکات را رعایت کنید:
- هیچگاه در حالت خمشده، جعبهها را بلند نکنید. ابتدا روی پاهای خود بنشینید و سپس جعبه را برداشته و برخیزید. (به حالت برخاستن وزنه برداران دقت کنید، آنها هیچگاه خم نمیشوند)
- هنگام حمل جعبه، سر خود را صاف نگه دارید و به روبهرو نگاه کنید.
- هنگام حمل جعبه، برای تغییر جهت، کمر خود را نچرخانید، بلکه با پاهایتان مسیر را عوض کنید.
- سعی کنید هنگام حمل لوازم سنگین، آرنج خود را کمی خمیده نگه دارید.
- اگر نمیتوانید چیزی را بلند کنید، آن را روی زمین بکشید.
- هنگام بلندکردن لوازم سنگین، مراقب کودکان باشید. بهتر است آنها را از محل جابجایی دور کنید.
- جعبهها و اشیای سنگین را زیاد بالا نبرید. بهتر است ارتفاع آنها هنگام حابجایی، تا زیر شانهها باشد.
دردسرهای باربری!
- پیش از اسباب کشی، در مورد هزینههای حمل بار، دستمزد کارگران و نحوه محاسبه دستمزد، با باربری اتمام حجت کنید.
- بهتر است لوازم خود را بیمه کنید. خصوصا اگر منزل جدید با محل فعلی، فاصله زیادی دارد.
- پیش از قرارداد، در مورد تعداد طبقات و پلهها، با باربری اتمام حجت کنید.
- با توجه به مقدار وسایل منزل، در مورد حجم مخزن ماشین بار، از مسئول باربری سؤال کنید، تا مجبور به بارگیری و تخلیه چندباره نشوید.

نکات بهداشتی اسباب کشی برای پیشگیری از کرونا
- با توجه به شیوع ویروس کرونا، در زمان اسباب کشی، حتما از ماسک استفاده کنید. همچنین کارگران را ملزم کنید که از ماسک استفاده کنند.
- بهتر است لوازم را در منزل جدید ضدعفونی کرده و سپس استفاده کنید.
- از کارگران بخواهید تا جای ممکن، با کفش روی فرش و موکت قدم نگذارند.
سامانه هوشمند انجام کار کارچیداری
با مراجعه به سامانه هوشمند «کارچیداری» میتوانید روزهای خستهکننده اسباب کشی را به اوقاتی شیرین تبدیل کرده و از انتقال به منزل جدید لذت ببرید.
تنها کافی است، خدمات اسباب کشی و بستهبندی وسایل منزل را به کارچیداری، بسپارید.